nattjästa frallor

Från lördagsmorgonen. Gjorde i ordning en deg dagen efter och fick nybakta kalljästa frallor till frukost. Jag tycker de var så goda och framför allt smidiga att få ihop. Så här kommer receptet...

Det man helt enkelt gör är att röra ihop alla ingredienserna som jag listat upp nedan till en klibbig deg i en skål där den får plats att jäsa. Jag arbetade med en träslev. Därefter täcker man skålen med plast och ställer in den i kylen 8 timmar eller mer. Jag nattjäste dem, så tänk att man kan sova och baka samtidigt. Efter en god nattsömn är det bara att förbereda en mjölad arbetsbänk och dela degen i ungefär 8-10 bitar. Vänd dem i mjölet, undvik att arbeta degen eftersom man då punkterar dom så att de säckar ihop. Lägg frallorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter i 225 grader.

Ingredienser:

25g färsk jäst

5 dl kallt vatten

2 msk olja, jag använde mig av olivolja

1 msk honung

1 tsk flingsalt

ca 11 dl vetemjöl

  • FOOD

Gillar

Kommentarer