mina tips för en bättre kladdkaka

Hello! Jag sitter för tillfället och fikar på gårdagens bakverk. En vanlig jävla kladdkaka - men så jävla god. Speciellt dagen efter, är det bara jag som föredrar kladdkaka kall och helst någon dag efter? Jag tänkte dela med mig av receptet som jag använde mig av igår. När jag bakar så brukar jag höfta, och lusläsa flera olika recept och tillsist har jag knåpat ihop ett eget. Ibland går det och ibland går det inte alls. MEN, ska ni ändå baka er en kladdkaka så vill jag dela med mig av mina tips för en lite bättre kladdkaka. Nummer ett är att, bryna smöret rejält innan det blandar ner i smeten. Det kommer ge kladdkakan en mycket mer fyllig smak. En annan grej jag vill dela med mig av är att istället för att bröa formen med ett tråkigt ströbröd, våga använda något annat - Kakao, hackade nötter, brun farin eller vad som helst. Jag blandade råsocker och kakao att "bröa" formen med. Just råsocker, eller brun farin brukar jag också byta ut mot det vanliga strösockret. Även muscovadosocker går ju att använda. Så mycket mer fyllig smak, än ett vitt strösocker. Och glöm inte flingsalt, det kan ju absolut vara det viktigaste - och snåla inte. Flingsalt måste ju vara guds gåva eller nått.


Såhär gjorde jag: Jag började med att bryna 150g riktigt smör som jag sedan ställde åt sidan för att svalna. Vispade ihop 3st ägg tillsammans med 3dl socker. Jag använde mig av häften rörsocker och hälften strösocker. Efter det blandade jag 2dl mjöl, 1dl kakao, 1/2msk vaniljpulver och 2krm salt i en skål som jag sedan siktade ner i äggsmeten. Bröade en form med rörsocker och kakao och hällde i smeten. Jag strödde rikligt med flingsalt över smeten, och sedan körde jag in den i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.

  • FOOD

Gillar

Kommentarer