blåbärspaj

Denna pajen är helt fantastiskt god! Så här kommer receptet. Man kan byta ut blåbären till någon annat bär, ta det ni gillar!
INGREDIENSER:
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 - 1 tsk salt
50 g mandelmassa
225 g blåbär (om du använder frysta, låt de tina och rinna av först, alltså sila bort lite vätska innan du blandar med potatismjöl och socker)
1-1,5 msk potatismjöl
1 msk socker
HUR GÖR MAN:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Blanda smör, vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljpulver och salt till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten av en pajform (jag hade bakplåtspapper i botten).
3. Riv mandelmassa och strö över botten.
4. Blanda blåbär med potatismjöl och 1 msk socker (om du använder frysta, låt vätskan från blåbären rinna av först innan du blandar med potatismjöl och socker). Strö över bären över pajdegen.
5. Grädda i ugnen ca 20 min (kanterna ska bli gyllenbruna). Låt svalna lite innan ni äter! Servera gärna med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljgrädde!