även du torkar

Spring, spring allt vad du kan, spring för i helvete. Det är inte meningen att du ska stå där och trampa på samma jävla fläck i resten av ditt liv. Det är inte meningen att du ska älta samma ord om och om igen, varken fula eller vackra. Ta ett steg framåt, och inse att det är bättre där. Funkar det absolut inte, ta två steg tillbaka. Börja om. Men vad du än gör, fall inte tillbaka till samma gamla fläck. Där vi stått och trampat.

Det finns många riktiningar att gå i livet. Jag har inte bestämt mig för vilket håll jag ska ta ännu. Jag funderar på att skita i att bestämma det och bara låta det bli som det blir, för det kanske är bäst så. Men en sak vet jag, och det är att vad som än händer så kommer jag inte falla tillbaka till den där fläcken.

Och nu har jag suttit och skrivit om en jävla fläck i nästan tjugo minuter. Jag skrattar nu. Över hur jag kallar det för en fläck. Och inte ens för en punkt. För det var fan inte ens en stadig eller trygg punkt i livet. Och det skulle det aldrig någonsin kunna bli heller. För det var visst bara en rutten jävla fläck som var i vägen. Som en vattenpöl och en adidas sneaker ungefär. Ni vet när man inte vet om man ska hoppa över eller gå runt.

Egentligen är det inge vidare svårt om man tänker efter, för det finns inte så jävla många val. Bara två egentligen. Men jag säger det. Gå rätt igenom, hoppa, stampa och skvätt så mycket det bara går. Och gå där ifrån rakryggad, och kolla förfan inte ens över axeln. För du behöver inte orora dig. För även en adidas sko, även du torkar. :)

  • WORDS

Gillar

Kommentarer